Winkelmand

Na 2 komt 3

Ben je toe aan de volgende stap en wil je jouw passie delen met de rest van de wereld? Heb je het idee dat lesgeven echt iets voor jou is? Volg dan de vervolgopleiding tot Snowboardinstructeur Niveau 3.

Tijdens de opleiding leer je lesgeven aan (licht)gevorderde wintersporters. Je leert hoe je groepen begeleidt wanneer ze een week op vakantie zijn in de Alpen. Maar voorafgaand aan de sneeuwweek in Oostenrijk, zul je vooral aan de slag gaan op de Nederlandse sneeuw-, borstel- of rolbaan. Daar bereiden veel Nederlandse boarders zich immers voor op de wintersportvakantie.

De in Nederland opgedane kennis en ervaring kun je uiteindelijk in Oostenrijk in de praktijk brengen. Tijdens de sneeuwweek ga je veel board-kilometers maken, maar vooral ook leren lesgeven in de bergen. Daar komt meer bij kijken dan je wellicht zou verwachten! Heb je er weleens aan gedacht hoe het kan zijn als het -15 graden Celsius is, de wind aantrekt en de wolken het zicht belemmeren, terwijl je een groep leerlingen bij je hebt? Goed, vlot en veilig organiseren is nog een hele kunst. Daarnaast leer je lessen opbouwen op basis van verschillende thema’s en krijg je informatie over sneeuw en lawinekunde. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om aan je eigen vaardigheid te werken, een Snowboardinstructeur moet wel het juiste voorbeeld kunnen geven.

Vanuit de verschillende opleidingsinstituten, waarvan Snowboardtraining.nl er één van is, bundelen we onze krachten en bieden we gezamenlijk de niveau 3 opleiding aan. Het grote voordeel is dat we altijd volle groepen hebben en de opleiding dus altijd doorgaat. Dit doen we met onze gezamenlijke partner wintertrips.eu. Ook je vertrouwde trainer van snowboardtraining.nl is er gewoon bij!

Data en kosten

De cursus bestaat uit cursusdagen in Nederland , een Sneeuwweek in Oostenrijk en een examendag in Nederland. Let op, de exacte data en locatie zijn in september 2022 bekend en worden an gepubliceerd.

Cursusdag rol-en borstelbaan
maart 202309:00 – 17:00 uurLocatie volgt
Sneeuwweekmaart -april 2023Oostenrijk
Examendagapril 202309:00 – 17:00 uurLocatie volgt

De kosten voor deelname aan deze cursus zijn € 1249,-. Dit is inclusief:

 • Opleiding en examinering door erkende opleiders
 • Lesmateriaal en opleidingsmap
 • Koffie, thee en water voor tussendoor
 • Baantoegang
 • Door de NSkiV erkend diploma
 • Sneeuwweek o.b.v. halfpension in een 3* hotel, liftpas en eigen vervoer

Inhoud opleiding

In totaal bestaat de opleiding Niveau 3 uit 80 uur opleiding, inclusief examens.

Praktijk
 • cursusdagen sneeuw in Nederland
 • cursusdagen in Nederland introductie rolbaan en borstelbaan
 • cursusdagen in Oostenrijk
 • Examendag lesgeven op een sneeuwbaan in Nederland

Naast de cursusdagen moet je nog minimaal 10 uur stage lopen bij een skischool. Dit mag op iedere ondergrond zijn. De opleiding bevat ongeveer 25 uur theorie en 55 uur praktijk. Dit hou je bij in je portfolio.

Theorie

De theorie zal grotendeels bestaan uit zelfstudie middels een superstrakke online leeromgeving. Uiteraard is er in de prakijk een directe koppeling naar de theorie en zo leer je het vanuit verschillenden invalshoeken.

Examen

Het examen bestaat uit verschillende onderdelen die afzonderlijk van elkaar voldoende beoordeeld moeten worden voor het behalen van het diploma niveau 3:

 • Eigen vaardigheid
 • Lesgeven (30 minuten aan de medecursisten)
 • Theorie
 • Portfolio

Sneeuwweek

We verblijven, afhankelijk van de cursusopzet, 6/7 nachten in een luxe 3 sterren hotel. De reis is op basis van eigen vervoer. Echter bieden we wel de mogelijkheid om met onze luxe touringcar te reizen, heen, terug en ter plaatse. Aan het einde van de week volgt een Eigen Vaardigheidsexamen. Het examen lesgeven wordt op een later moment in Nederland afgenomen. Zo gebruiken we de sneeuwmeters het meest efficiënt!

Deelnamevoorwaarden

Om deel te nemen aan de opleiding Snowboardinstructeur niveau 3 moet je in het bezit zijn van het diploma Snowboardinstructeur niveau 2 of een gelijkwaardig certificaat. Je kunt direct na het behalen van het niveau 2-diploma starten met deze opleiding. Ervaring op een borstel- of rolbaan is niet noodzakelijk.
Daarnaast dien je lid te zijn van de NSkiV voor aanvang van de cursus. nog geen lid? Regel dat dan hier.
Ook moet je minimaal 18 jaar oud zijn voor aanvang van het examen.
Het dragen van een helm is verplicht.
Bij annulering gelden onze annuleringsvoorwaarden.

Filters Sort results
Reset Apply
Geen activiteiten gevonden.