Winkelmand

Word volwaardig Snowboardleraar

Ben je toe aan de volgende stap en wil je jouw passie delen met de rest van de wereld? Heb je het idee dat lesgeven echt iets voor jou is? Volg dan de vervolgopleiding tot Snowboardinstructeur Niveau 3 om zelfstandig aan de slag te gaan!

Tijdens de Niveau 2 opleiding heb je geleerd om absolute beginners les te geven. Nu leer je lesgeven aan (licht)gevorderde wintersporters. Je leert hoe je groepen begeleidt wanneer ze een week op vakantie zijn in de Alpen. Maar voorafgaand aan de sneeuwweek in Frankrijk, zul je vooral aan de slag gaan op de Nederlandse sneeuw-, borstel- of rolbaan. Daar bereiden veel Nederlandse boarders zich immers voor op de wintersportvakantie.

De in Nederland opgedane kennis en ervaring kun je uiteindelijk in Frankrijk in de praktijk brengen. Tijdens de sneeuwweek ga je veel board-kilometers maken, maar vooral ook leren lesgeven in de bergen. Daar komt meer bij kijken dan je wellicht zou verwachten! Heb je er weleens aan gedacht hoe het kan zijn als het -15 graden Celsius is, de wind aantrekt en de wolken het zicht belemmeren, terwijl je een groep leerlingen bij je hebt? Goed, vlot en veilig organiseren is nog een hele kunst.

Daarnaast leer je lessen opbouwen op basis van verschillende thema’s en krijg je informatie over sneeuw en lawinekunde. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om aan je eigen vaardigheid te werken, een Snowboardinstructeur moet wel het juiste voorbeeld kunnen geven.

Data en kosten

De cursus bestaat uit cursusdagen in Nederland , een Sneeuwweek in Frankrijk en een examendag in Nederland.

Cursusdagen NL
5 april 202419.00u – 22.00uSnowWorld Zoetermeer
Cursusdag rol-en borstelbaan7 april 202409.00u – 16.00uDen Hoorn – Bergschenhoek
Sneeuwweek27 april – 4 mei 2024hele dagTignes Val d’Isère
Examendag11 mei 202409.00u – 14.00uSnowWorld Zoetermeer

De kosten voor deelname aan deze cursus zijn € 1599,-. Middels een aanbetaling van €299,- via de site meld je je definitief aan voor de opleiding. Voor het resterende bedrag wordt een factuur gestuurd, die voor aanvang van de cursus voldaan moet zijn. Deze factuur kan in termijnen worden betaald.
De cursus is inclusief:

 • Opleiding en examinering door erkende opleiders
 • Lesmateriaal en online leeromgeving
 • Koffie, thee en water voor tussendoor
 • Baantoegang en liftpassen
 • Door de NSkiV erkend diploma
 • Sneeuwweek o.b.v. halfpension (nu eenmalig met eigen chefkok) in een 3* pension 4* Residence Le Nevada (nu eenmalig), 6-daagse liftpas en eigen vervoer

Inhoud opleiding

In totaal bestaat de opleiding Niveau 3 uit 80 uur opleiding, inclusief examens.

Praktijk
 • Cursusdagen sneeuw in Nederland
 • Cursusdagen in Nederland introductie rolbaan en borstelbaan
 • Cursusdagen in Frankrijk
 • Examendag lesgeven op een sneeuwbaan in Nederland

Naast de cursusdagen moet je nog minimaal 10 uur stage lopen bij een skischool. Dit mag op iedere ondergrond zijn. De opleiding bevat ongeveer 25 uur theorie en 55 uur praktijk. Dit hou je bij in je portfolio.

Theorie

De theorie zal grotendeels bestaan uit zelfstudie middels een superstrakke online leeromgeving. Uiteraard is er in de prakijk een directe koppeling naar de theorie en zo leer je het vanuit verschillenden invalshoeken.

Examen

Het examen bestaat uit verschillende onderdelen die afzonderlijk van elkaar voldoende beoordeeld moeten worden voor het behalen van het diploma niveau 3:

 • Eigen vaardigheid
 • Lesgeven (30 minuten aan de medecursisten)
 • Theorie
 • Portfolio

Sneeuwweek

We verblijven, afhankelijk van de cursusopzet, 6/7 nachten in een mooi pension of appartement op basis van half pension. De reis is op basis van eigen vervoer. Aan het einde van de week volgt een Eigen Vaardigheidsexamen. Het examen lesgeven wordt op een later moment in Nederland afgenomen. Zo gebruiken we de sneeuwmeters het meest efficiënt!

Deelnamevoorwaarden

Om deel te nemen aan de opleiding Snowboardinstructeur niveau 3 moet je in het bezit zijn van het diploma Snowboardinstructeur niveau 2 of een gelijkwaardig certificaat. Je kunt direct na het behalen van het niveau 2-diploma starten met deze opleiding. Ervaring op een borstel- of rolbaan is niet noodzakelijk.
Daarnaast dien je lid te zijn van de NSkiV voor aanvang van de cursus. nog geen lid? Regel dat dan hier.
Ook moet je minimaal 18 jaar oud zijn voor aanvang van het examen.
Het dragen van een helm is verplicht.
Bij annulering gelden onze annuleringsvoorwaarden.

Filters Sort results
Reset Apply
Geen activiteiten gevonden.